Menu
Chelsea Penthouse1

Chelsea Penthouse

These impressive duplex apartments, each around 7000ft2 are arranged as a sequence generous rooms that fluently interconnect whilst linking into the rhythmic façade.

Formal and family wings are connected by 'The Orangery', a grand, double height, limestone room that transitions seamlessly into the outdoor terrace that encompasses each apartment. In parallel to the orangery is a second, cellular wing integrating back of house functions that connect into the core to activate a ‘back of house’ mode when entertaining.

A pitted limestone floor travels throughout the apartments and lines the colonnaded façade, creating a serene, temple-like experience when circulating. This atmosphere is counterpointed by the introduction of rich timber, leather and fabric linings to ’special' rooms, creating residences that are imposing and grand, but also private, varied and personal.


Location
London, UK
Client
Qatari Diar
Architect
Squire & Partners